Türk Alfabesini Yaygınlaştırma Akımı

İşin özü hep yaygınlaşması için çalışıyorum da, bunu bir akımı çévirme düşüncesine büründüm. Böylece kardeşimle bir tasarı üzerinde çalışmaya girdik; Göktürkçe Öğreniyorum.

Daha önceleri Iğdır'da, Bakü'de öğrenekler (kurslar) açmış olsak da, öğreneklerimize gelenler géñel olarak bize yakın olanlardı. Daha uzakta olanlara ulaşmak için görüntüler de çekmiştik. Ne var; bu görüntüler Azerbaycan Türkçesinde idi. Hem de çekim niteliği çok düşüktü. Yine de buna karşın ilgi yüksek oldu. Öğrenip de, mutluluğunu bildirenlerin sayısı epey yüksek. İşte, görüntülere ilginiñ yüksek olmasından dolayı bu işin üzerinde durduk, koyulduk işe.

Çalışmalarımız soñlandı. Bundan böyle gokturkceogreniyorum.com üzerinden ödenişsiz olarak tüm dersleri izleyebilirsiniz. Oradakileri bitirdikten soñra Türk alfabesini okuyup yazabilir, eski metinlerimiz üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Kutlu olsun!

Kardeşim Cafer, yérlik (site) tasarımını düşünürken.

Damgalar konusunu añlatırken ben.

Cafer ile birlikte yazı tahtasını duvara çakıp asmak üzere uğraşırken.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

göktürk alfabesi runik harflermidir

Gökbey Uluç dedi ki...

Çözülemediği sürelerde Avrupalılarca verilen bir addır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Runik_yaz%C4%B1

Unknown dedi ki...

Ben Göktürkçe yazmağı öğrendim de, bazı göktürkçe karikatürlerde tamga sayısı sözcükle uyuşmuyor.

mustafa dedi ki...

ben sizinde katkılarınızla TÜRK alfabesini kendim öğrendim... teşekkür ederim ve başarılar dilerim...

Adsız dedi ki...

göktürk harflerinin işlek olduğuna ilişkin bir şeyler öğrendim yani göktürk harfleriyle soldan sağa doğruda yazabilirmiyiz...