Günümüzde Türk Âbecesiniñ Kullanımı

Dün betikliğimi (kitaplığımı) kurcalarken ÖSS'ye anıklandığım (hazırlandığım) yıllardaki dershâne defterimi buldum. Hemen bir iki betiñi taradım, bunları sizin de görmeniz istedim.

Kendi geliştirdiğim bir iki damga (harf) ile bir iki kuralla kimya dersiniñ notlarıñı tutuyordum. Gerçi şuânda da yazılarımı, günlüğümü Türk âbecesi ile yazmaktayım.

Elim çok alışık olmadığından, hocaya yetişediğim oğurlarda (zamanlarda) lâtin âbecesi ile yazıyordum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ben kopya çekerken çok kullandım lise ve orta okulda lisede edebiyat dersinden köktürkçe kopyalarla geçtim

Unknown dedi ki...

Ben sınıftaki herkese bu yazıyı öğrettim. :) Tahtaya Göktürkçe yazılar yazıodum kimse görmeden. Türk , Tengri Türk'ü Korusun Turan kurulacak gibi şeyler yazıyordum. Benim yazdığımı bilmiyorlardı sonradan anladılar müdürlük bile oldum :) biz 4. sınıfta arkadaşlar arası bir alfabe geliştirmiştik. göktürk alfabesini öğrendik şimdi öyle haberleşip mektuplaşıyoruz hoca yada başka biri yakalayınca bişi anlamıo :)

Uğraşı dedi ki...

Otobüste tramwayda ellerinde arapça kitapçıklar taşıyan gençleri görüyorum. Yeşil-pembe-mavi, küçük küçük süslü anahtarlıklı kitapçıklardan artık arapça mı öğreniyorlar dua mı okuyorlar bilemem, peki neden bizimde yanımızda taşıyabileceğimiz içinde Türk çizgileri taşıyan ve edebi öyküler ya da atsız şiirleri gibi eserler olan Gök Türkçe yazılmış küçük cep kitaplarımız yok?... Amaç hr yerde göstere göstere pratik yapabilmek...

Gökbey Uluç dedi ki...

@Uğraşı

Güzel diyorsun da, bunuñ için kaynak gerek. Yapılabilir, sorun déğil. Ancak basım için akça gerek. Arka çıkan birilerini bulmak çok çetin.

Adsız dedi ki...

yazın benimki kadar kötü ama Tamgalı olanlar daha güzel...